Bokföringsbyrå Stockholm

P/E Ekonomikonsult AB, din bokföringsbyrå i Stockholm

Vi på P/E Ekonomikonsult AB gör din bokföring rolig genom att du inte behöver tänka på den. Bokföring tillhör grunden i ett företags redovisning. Vi hjälper dig med löpande bokföring, upprättar bokslut samt årsredovisning med mera.

P/E Ekonomikonsult AB registrerar och sammanställer affärshändelserna i ert företag. Affärshändelser såsom exempelvis utbetalning av löner, skatter, lån osv. Vi är en auktoriserad redovisningsbyrå som sköter er bokföring digitalt med total insyn, så du lätt kan följa arbetet och ekonomin i er verksamhet.

Vi är en bokföringsbyrå i Stockholm, men arbetar helt digitalt. Vilket medför att vi kan erbjuda våra tjänster var er firma än är lokaliserat någonstans i Sverige. En av de många fördelarna med att vara en helt digital bokföringsbyrå.

 

Bokföring och redovisning i Stockholm

I våra händer är er bokföring och redovisning i trygga händer. Om ert företag behöver hjälp med era kostnader och intäkter, så finns vi här för er så ni kan fokusera på annat inom företaget. Med andra ord registrerar vi alla pengar som går in i företaget och alla pengar som går ur företaget.

Intäkter som företaget tjänar, som kan vara i form av kontant försäljning med kvitton, försäljning av varor, tjänster, inventarier eller kundfakturor. Men även redovisa era kostnader, det vill säga när resurser har förbrukats. Såsom utgifter för varor och tjänster i form av leverantörsfakturor mm.

För dessa affärshändelser ska det finnas ett underlag som styrker detta, i form av en faktura, ett kvitto eller annan dokumentation.

Varför är löpande bokföring viktigt?

Enligt bokföringslagen är det ett krav i Sverige att svenska företag ska bokföra sin verksamhet. Genom att anlita oss som er redovisningsbyrå, ser vi till att lagen följs och följer god praxis. Men det är inte bara för lagens skull man gör bokföring, bokslut mm. Det är även för att ditt företag med hjälp av bokföringen ska kunna hålla koll på ekonomin, sköta bolaget mer effektivt samt ekonomiskt smartare.

Med hjälp av företagets bokföring kan man se hur företagen mår, vad man behöver fokusera på och utveckla. Vilket innebär att bokföring inte bara är ett krav utan även värdefull information som kan hjälpa ett företag att effektivisera verksamheten. Löpande bokföring innebär att man löpande registrerar och bokför alla affärshändelser senast en viss tidpunkt.

Den löpande bokföringen ska presenteras i registreringsordning och systematisk ordning. Det brukar kallas grundbokföring (registrerings ordningen) och huvudbokföring (systematisk ordning). Som kund hos oss kan vi hjälpa ert företag att bokföra affärshändelser i en bokföringspost.

Miljövänlig bokföring i Stockholm

Om man väljer en digital bokföringsbyrå erbjuder detta många fördelar. Inte bara transparens i företagets ekonomi och bokföring där du lätt kan följa ditt företags ekonomiska utveckling, utan det är även miljövänligt.

Att slippa att öppna en massa brev och sätta in papper i pärmar upplever många är skönt att slippa. Att få fakturor digitalt istället är bra på många sätt. Av miljömässiga skäl är det väldigt bra att skippa pappersfakturor. Man minskar på pappersanvändningen men även på transporter som inte är bra för miljön.

De flesta redovisningssystem som finns på marknaden nu är digitala och är skapade för att man ska kunna bli helt digital. Fördelen med detta är att man kan komma åt sin bokföring vart man än befinner sig. Det finns mycket att vinna som företag på att digitalisera sin redovisning.

Vi på P/E Ekonomikonsult AB specialiserar oss på digital bokföring. Vi finns i Bromma Stockholm, men tack vare vår digitalisering så kan vi hjälpa dig med våra tjänster vart du än bor i Sverige.

 

Effektivisera bokföringen med en professionell redovisningsbyrå

Bokföring tar mycket tid för företagare, tid som man kan ägna på egna företagets och dess tillväxt istället. Genom att anlita oss som er redovisningskonsult har ni en trygg lösning på er ekonomi. Ni kan lägga fokus på det som är bäst för ert företag istället, samtidigt som ni har koll på er ekonomi.

Det är inte bara tiden man vinner, utan även vetskapen om att allt blir korrekt utfört. Med vår stora erfarenhet och ekonomiska kompetens ser vi till att företagets ekonomi förvaltas på bästa möjliga sätt.

Genom vår rådgivning kan du spara pengar, då vi ser till att betala rätt mängd skatt och inte för mycket eller för lite. Du slipper en hemsk skattesmäll. Vetskapen om att bolagets inkomster är i trygga händer och förvaltas på bästa möjliga vis är även det värt oerhört mycket.

Fördelar med oss som er bokföringsbyrå i Stockholm

✔ En kompetent och erfaren bokföringsbyrå som sköter er ekonomi så att allt blir rätt.

✔ Får tid över som kan nyttjas i din verksamhet istället.

✔ En trygghet i att allt blir korrekt utfört, vi ser till att du inte betalar för mycket eller för lite i skatt. Man slipper en oväntad skattesmäll.

✔ Tack vare vår helt digitala tillvägagångssätt, har du full insyn i vårt arbete och hantering med din ekonomi.

✔ Du får en trygghet i att alla lagar och regler följs. Att allt blir gjort inom rätt tidsram och att man inte döms för bokföringsbrott.

✔ Du kan anlita oss vart du än bor i Sverige då vi arbetar helt digitalt.

✔ Ni får löpande rapportering om hur vårt jobb med er ekonomi fortlöper.

✔ Spara pengar genom att inte betala för mycket i skatt.

✔ Du får en bokföringsbyrå som inte bara sköter din bokföring, redovisning, lönehantering, årsredovisning mm, utan även ett stöd och låter dig ha kontrollen över din ekonomi.

✔ En redovisningsbyrå som du enkelt kan kontakta för rådgivning.

Bokföringstjänster en vanlig månad

Hur kan en vanlig månad med bokföringen se ut? Detta skiljer sig mycket från bolag till bolag eller vilka tjänster man väljer att anlita oss för. Om man vill ha en helhetslösning eller en mer skräddarsydd lösning, där man bara är i behov av några av tjänsterna.

Bolag som bokför själva kan anlita oss för rådgivningstjänster eller för att säkerställa att arbetet är korrekt utfört. Såhär kan en vanlig månad se ut när det kommer till redovisning.

  • Kundfakturor- Man skapar fakturor som går ut till kund. Vi bevakar och ser till att fakturorna blir betalda. Även påminnelser och inkassokrav kan vi hjälpa er med vid behov.
  • Leverantörsfakturor- Vi tar emot leverantörsfakturorna, scannar in dem i bokföringsprogrammet och ser till att de blir betalda i tid.
  • Kvitton och andra utlägg- Dessa hanterar vi digitalt och attestering kan ske digitalt.
  • Löner- Här kan vi hjälpa dig med bland annat lönehantering, utbetalningar och rapporteringar.
  • Betalfiler & skatt- Vi erbjuder hjälp med betalfil hantering för fakturor, moms, löner, skatt och AGI.
  • Resultatuppföljning- Vi uppför en slutrapport för respektive period. Där kan man lätt analysera företagets resultat och utveckling.

Kontakta oss, er framtida bokföringsbyrå Stockholm

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig i dina frågor kring att anlita en redovisningsbyrå för ekonomisk hjälp. Vi jobbar med allt från bokslut, årsredovisningar, deklaration, bokslut till lönehantering mm.

Vi går igenom dina behov och hittar en bra lösning för just dig och ditt företag. Vi är en auktoriserad bokföringsbyrå som jobbar med vår kund i fokus. Kontakta oss enkelt redan idag, så hjälper vi dig.